Συμβουλές για σωστή χρήση κοτσαδόρου

Ο κοτσαδόρος είναι ένα πολύ δημοφιλές αξεσουάρ αυτοκινήτου, μιας και εξυπηρετεί ποικίλες ανάγκες μας στη ρυμούλκηση τρέιλερ όλων των ειδών.

Ωστόσο, ισχύει και για τον κοτσαδόρο ό, τι ισχύει και για όλους τους μηχανισμούς, ιδιαίτερα αυτούς που καταπονούνται: Χρειάζεται διαρκή συντήρηση.


Οδηγίες χρήσης:

  • Απαγορεύεται να τραβάτε τρέιλερ με δύο άξονες, εφόσον οι άξονές τους έχουν απόσταση μεγαλύτερη από ένα μέτρο.
  • Όταν ρυμουλκείτε σε ανώμαλο έδαφος, το ρυμουλκούμενο βάρος πρέπει να μειωθεί κατά 50%. Συμβουλή δική μας είναι η ταχύτητα να είναι ανάλογη με την κατάσταση του δρόμου (να μην ξεπερνά δηλαδή τα 20 χιλ. / ώρα).
  • Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την επίσημη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τρέιλερ πρέπει να είναι ασφαλισμένο σε περίπτωση απασφάλισης του κοτσαδόρου όταν οδηγείτε.
  • Υποχρεωτικά ο οδηγός πρέπει να τοποθετήσει ένα συρματόσχοινο ασφάλειας ή αλυσίδα μεταξύ αυτοκίνητου και του ρυμουλκού.
  • Ο κοτσαδόρος έχει σχεδιαστεί να τραβάει το μέγιστο εγκεκριμένο βάρος. Για να βρει κανείς το μέγιστο εγκεκριμένο βάρος πρέπει να κοιτάξει στο επίσημο βιβλίο του κατασκευαστή που περιέχει το TLW και να υπολογίσει τη διαφορά των TRW - TLW = βάρος τρέιλερ.
  • Μετά από 1000 χιλιόμετρα έλξης, μην ξεχάσετε να σφίξετε όλες τις βίδες του κοτσαδόρου.

Ανακοινώσεις kotsadoros.gr

ΙΑΝ 17
26

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ facebook

Στη σελίδα μας στο facebook , στην ενότητα *κατάστημα* υπάρχουν αναλυτικά όλες οι τιμές των κοτσαδόρων και τρέλερ.

ΑΠΡ 13
18

ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ 2007/46 ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ

Από τις 29/10/12 για τα καινούργια ελαφρά ρυμουλκούμενα (τρέιλερ), αντί της υπεύθυνης δήλωσης του μηχανολόγου (προϋπόθεση 1) απαιτείται έγκριση τύπου ή μεμονωμένη έγκριση σύμφωνα με την 2007/46ΕΚ ή την ΥΑ 5299/406/12 (Β΄2840). Από 20/04/2013 εμείς διαθέτουμε μπαγκαζιέρες με την απαραίτητη για άδεια ρυμούλκησης Ευρωπαϊκή έγκριση τύπου 2007/46 και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης. Οι μπαγκαζιέρες είναι από 1.30m έως και 2,50m. Ενημερωθείτε σχετικά: http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=345&id=&tid=345